• Heeft stadsdeel Oost een tekort aan campingplaatsen?
 • Ha ha! Natuurlijk niet. Er zijn een heleboel stadsdelen die helemaal geen campingplaatsen hebben. Er is voldoende aanbod in Amsterdam en omgeving. En daar komen de toeristen voor, niet voor stadsdeel Oost. En naast campings zijn er hostels, appartementen en woonboten te huur allemaal gericht op deze toeristenmarkt. Camping Zeeburg heeft meer vraag dan aanbod. Complimenten voor de uitbaters! Dus men wil uitbreiden. Ook logisch. Het stadsdeel stelt het plaatselijke zwembad ter beschikking. Niet zo logisch. Door de tenten in het zwembad te zetten kan camping Zeeburg huisjes neerzetten en meer verdienen. Logisch. Tent-kampeerders kunnen niet reserveren en komen dus op de bonnefooi. Camping Zeeburg is het goedkoopst en het populairst. Dus de kampeerders komen eerst daar en kunnen vervolgens in het Flevoparkbad staan. Ondertussen kampt de vergelijkbare camping Vliegenbos in Noord met teruglopende aantallen gasten, sinds de tijdelijke camping Zeeburg Too. Camping Vliegenbos is iets duurder en minder hip. En de uitbater is stadsdeel Noord. Misschien kan de eigenaar van Camping Zeeburg ze adviseren.
  Onze conclusie is over het voorgaande is dat het de gemeente Amsterdam als geheel geld kost en niks extra’s oplevert. Ook geen extra toeristen. Want die kwamen toch al zonder van te voren te weten waar ze zouden verblijven.
  Er zijn vragen over gesteld door een raadslid. Maar het DB van stadsdeel Oost ziet het anders, lees maar: dbantwoordopvragen23012013. (vierde vraag) Zij geven aan dat de €100.000 euro verlies van camping Vliegenbos een zaak is van stadsdeel Amsterdam Noord. Kennelijk neemt de stadsdeelraad daar genoegen mee.

  Wie echt het naadje van de kous wil weten over toerisme en verblijfsbehoeften in Amsterdam kan zich  verdiepen in de recente publicatie van het ATCB. Amsterdams bezoekersprofiel 2012. Dat had het stadsdeel natuurlijk ook kunnen doen. Gratis, want op internet beschikbaar. (als de link niet werkt  zelf even kijken op http://www.amsterdammarketing.org/kenniscentrum/rapporten-en-publicaties)

   

  Posted in: Stadsdeel Oost en de Camping