• Hoe heeft de campingeigenaar het stadsdeel op het idee gebracht om het buitenbad te vervangen door een camping met tijdelijk binnenbad?
  • Toen op 6 december 2012 de petitie werd aangeboden voor het behoud van het zwembad, hebben de eigenaar van de camping en Toon Gericke van ZwembadInnovatieGroep (ZIG) ook ingesproken. Zij deden een voorstel ( zigencampingzeeburg  ) om een camping op het volledige terrein van het Flevoparkbad combineren met een binnenbad van ZIG. Het voorstel houdt in dat het stadsdeel voor niks een extra kavel in het Flevopark van 10.000 m2 ter beschikking stelt waar een tijdelijk zwembad komt (binnenbad met outdoorbeleving). Het stadsdeel mag op eigen kosten  het huidige zwembad slopen en de grond aan de camping geven. Met een bijdrage van het stadsdeel van €300.000 per jaar zal ZIG het binnenbad 15 jaar exploiteren (in samenwerking met de camping) en daarna weer slopen. Het stadsdeel moet ook zorgen voor veel parkeerruimte (alle parkeerplaatsen onder de brug hiervoor ter beschikking stellen). En ook zou het wel fijn zijn als het stadsdeel dan regelt dat het Sportfondsenbad een verenigings-bad wordt en alle zwemlessen en recreatiezwemmen in het stadsdeel in de “zwemconfiguratie” van ZIG laat plaatsvinden.

    Wij berekenen dat het stadsdeel dan nog veel duurder uit is op jaarbasis dan het bedrag dat ze nu als “verlies” opvoeren. Maar kennelijk is de meerderheid van de stadsdeelraad gecharmeerd van het idee. Men neemt het serieus mee als scenario in de startnotitie die men aan het opstellen is. Vandaar de brief van de stadsdeelvoorzitter:  Het tijdelijk zwembad op IJburg  en de toekomst van het Flevoparkbad zijn nu één onderwerp. Brief_pfh_Elatik_en_pfh_Reuten_over_zwembad_IJburg_in_relatie_tot_ontwikkeling_flevoparkbad-1

    Waar zou die extra kavel gevonden moeten worden? Op de joodse begraafplaats? wordt de oever van het Nieuwe Diep dan bij het huisjespark op het terrein van het Flevoparkbad getrokken? Grote kaalslag op een nu prachtig begroeide plek? Een lange bouwtijd waarin helemaal niet gezwommen kan worden. En wat gebeurt er dan na 15 jaar? Wij worden er niet vrolijk van.

    Posted in: Stadsdeel Oost en de Camping