• Het stadsdeel zal toch wel alles geprobeerd hebben om de exploitatie van het zwembad binnen de perken te houden om te overwegen het zwembad af te stoten?
  • Ja en nee . Allereerst is het van belang te weten dat zwembaden nooit rendabel zijn in de zin dat ze winstgevend zijn. Daarom zijn er ook geen particuliere zwembaden, die zijn er alleen als onderdeel van iets anders wat veel geld oplevert (Welnesscentra, hotels) en niet openbaar toegankelijk om alleen te zwemmen. Het gaat er dus om dat de uitgaven blijven binnen het wat gemeente er voor over heeft om eraan bij te dragen. Stadsdelen krijgen van de centrale stad geld uit het stadsdeelfonds. Daarin zitten ook de benodigde bedragen die volgens de centrale stad voldoende zouden zijn om de sportaccommodaties in stand te houden die onderdeel zijn van de basissportaccommodaties in Amsterdam. Het Flevoparkbad is het buitenbad voor Stadsdeel Oost en de Oostelijke binnenstad. Voor het Flevoparkpad kreeg het stadsdeel altijd 300.000 euro per jaar hebben we van horen zeggen. We mogen aannemen dat een dergelijk bedrag nu ook onderdeel is van de stadsdeelfondsuitkering aan het stadsdeel. Ook de exploitant van het Sportfondsenbad krijgt een bedrag van het stadsdeel als bijdrage in de exploitatie. De hoogte van dat bedrag hebben we niet kunnen achterhalen omdat die onderdeel is van het exploitatiecontract dat niet openbaar is. Het stadsdeel is verantwoordelijk voor het beheer en exploitatie de sportaccomodaties zoals het Flevoparkbad.
    Maar het stadsdeel mag zelf beslissen hoe ze het geld van het stadsdeelfonds besteden, dus ze kunnen het ook aan andere zaken uitgeven die ze belangrijker vinden. Ze kunnen er ook meer geld aan uitgeven als ze het belangrijk vinden. We hebben in geen enkel stuk kunnen vinden hoeveel geld het stadsdeel redelijk vindt om te besteden aan een maatschappelijke voorziening als het Flevoparkbad. Dus hoe kunnen ze dan beoordelen dat het te duur is?

    Posted in: Oudste faqs 2012/2013 (SCROLL NAAR BENEDEN VOOR DE TOELICHTING OP DE PETITIE 2018 !!!)