Wie zijn de gebruikers van het Flevoparkbad?

Mensen die juist in een buitenbad, dus in de open lucht, willen zwemmen, en om de relaxte sfeer in het Flevoparkbad komen. Vanuit de oostelijke kant van Amsterdam (inclusief de oostelijke binnenstad) en ook van verder: Noord, Diemen, Zuidoost en zelfs uit Almere (daar is geen buitenbad).

Ongeorganiseerde badgasten. Er komen mensen om banen te trekken en te trainen in het 50 meterbad. Gezinnen, kinderen en jongeren komen er (een groot deel van) de dag door brengen zorgen voor de grootste bezoekersaantallen in de zomer. Werkelijk “alle rangen en standen” en ook mensen die gewoonlijk niet gauw gaan sporten of bewegen. Bij erg warm weer zijn er wel 5000 bezoekers. En toeristen! Sinds de Franse krant le Monde, het Flevoparkbad uitriep tot een van zeven de mooiste publieke buitenbaden ter wereld heeft het veel publiciteit gekregen en staat ook op veel toeristensites/ in toeristenboekjes

De leden van de Vereniging Flevoparkbad, speciaal opgericht door en voor liefhebbers van buiten zwemmen in het Flevoparkbad, zorgt er voor dat mensen buiten reguliere openingstijden banen kunnen trekken. Ook organiseren zij allerlei activiteiten in het bad.  Verder is het Flevoparkbad ‘s avonds in gebruik bij zwemverenigingen en speciale zwemtrainingen, ook weer omdat die voorkeur hebben voor zwemmen in de buitenlucht.

Jaarlijkse evenementen in het Flevoparkbad zijn het vrijzwemmen aan het eind van de wandelvierdaagse, de zwemvierdaagse en de Amsterdam Zwemloop. Diverse basisscholen en middelbare scholen uit Oost organiseren er sportdagen of een gymles.

Posted in: Actueel!! Toelichting op de petitie 2018